Steiku Haoss
O franczyzie – Steiku Haoss
Steiku Haoss jest wykwintną, pomysłową restauracją założoną przez rodzinę Cima z Bałtyckiego regionu. Usytuowana w centrum stolicy Łotwy, Rygi, steakownia jest prowadzona przez dwie generacje owego rodu, które są dumne z wysokiej jakości kulinarnych dań i niezrównanej obsługi. Przez ćwierć wieku istnienia, marka Steiku Haoss zasłynęła dzięki zdobytej wiedzy o najwyższej jakości stekach, które teraz cieszą się mianem „najlepszych steków w mieście”…
Z trzema lokalami w Rydze, Steiku Haoss jest częścią przywódczej na rynku sieci restauracji – Grupy Cantus. Utworzona w 1992 roku, Grupa Cantus to zbiór kilku brandów gastronomicznych, które cenione są za doskonałą kuchnię i wyjątkową obsługę. Dzięki doświadczeniu wynoszącemu ponad ćwierć wieku w branży gościnności, stale wprowadzamy innowacje i wyznaczamy kulinarne trendy, dostarczając najwyższej jakości usługi, design i smaki.
Restauracje Grupy Cantus, w tym Steiku Haoss, Muusu i Muusu Terase, wyróżniają się unikalnym stylem i klimatem, jednak łączy je rodzinna atmosfera, miłość do gościnności oraz zespół, który dba o detale i sprawia, że serwowane dania są wyjątkowe, prezentując kuchnię z różnych zakątków świata.
Pomoc dla przedsiębiorcy
Steiku Haoss zapewnia franczyzobiorcom kompetencje, narzędzia i szkolenia, które pozwolą im z powodzeniem zarządzać i rozwijać biznes. Zespół wsparcia franczyzowego służy fachowymi poradami i opiekuje się franczyzobiorcami na każdym etapie współpracy.
Steiku Haoss proponuje szeroki zakres wsparcia i doradztwa w następujących kwestiach (i nie tylko):
- analiza lokalizacyjna i budowlana,
- współpraca z lokalnymi architektami i dostawcami przy projektowaniu restauracji,
- standardy marki i opakowania,
- manual standardowych procedur operacyjnych, zawierający normy, procesy, przepisy, wytyczne marketingowe,
- rejestracja znaku handlowego,
- zakup sprzętu,
- zasady dotyczące żywności i bezpieczeństwa,
- planowanie biznesowe i finansowe,
- modelowanie i prognozowanie,
- rekrutacja i szkolenia,
- definiowanie i ustanawianie łańcucha dostaw,
- tworzenie i projektowanie menu,
- ciągłe doskonalenie systemu.
Szacowany koszt inwestycji
- opłata franczyzowa wynosi od 25 tys. euro za pojedynczy lokal,
- całkowita wartość inwestycji rozpoczyna się od 200 tys. euro,
- 6% opłaty franczyzowej od miesięcznej sprzedaży netto,
- możliwość zakupu master franczyzy na terytorium całej Polski.
Kryteria do współpracy
Poszukujemy zdeterminowanych i zmotywowanych do działania franczyzobiorców, którzy wykorzystają nasze źródła dochodów i ekspandują na nowe tereny. Aby stać się franczyzobiorcą restauracji i stekowni Steiku Haoss, trzeba przedstawić dokładną strategię i plan dla wybranego regionu lub obszaru.
Konieczne jest także odpowiednie miejsce. Franczyzobiorca powinien mieć dostęp do atrakcyjnego miejsca na tętniącym życiem deptaku, w centrum handlowym lub biznesowym. Optymalna powierzchnia lokalu to od 350 do 550 mkw. Idealnym miejscem dla restauracji jest narożny budynek, z otwartym układem piętra i dużymi oknami. Poza strategiczną koncepcją, istnieją pewne cechy, które franczyzobiorca musi posiadać, aby dołączyć do sieci Steiku Haoss:
Tło zawodowe
- znajomość lokalnej kultury i zwyczajów,
- doświadczenie w marketingu i rozwoju biznesu,
- kompetencje w zakresie kontroli finansowej i kosztowej.
Zalety
- zestaw nawiązanych kontaktów lokalnych,
- dostęp do skutecznego zespołu zarządzającego.
Podejście
- silna identyfikacja z koncepcją Steiku Haoss,
- gotowość do samodzielnej pracy, a jednocześnie bycia częścią większego systemu,
- praktyczne podejście do zdobywania wiedzy i umiejętności.
Charakterystyka osobowości
- pozytywne przywództwo,
- orientacja na pracę zespołową,
- wizjonerskie i przedsiębiorcze myślenie w celu wykorzystania potencjału zarobkowego Steiku Haoss,
- doskonałe umiejętności komunikacyjne do przekazywania wartości Steiku Haoss.
Szczegóły o firmie
Sia Cantus
Meistaru street 25, Rīga, Latvia, LV – 1050
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Mr. Davis Cima