Steiku Haoss

O franczyzie – Steiku Haoss

Steiku Haoss jest wykwintną, pomysłową restauracją założoną przez rodzinę Cima z Bałtyckiego regionu. Usytuowana w centrum stolicy Łotwy, Rygi, steakownia jest prowadzona przez dwie generacje owego rodu, które są dumne z wysokiej jakości kulinarnych dań i niezrównanej obsługi. Przez ćwierć wieku istnienia, marka Steiku Haoss zasłynęła dzięki zdobytej wiedzy o najwyższej jakości stekach, które teraz cieszą się mianem „najlepszych steków w mieście”…

Z trzema lokalami w Rydze, Steiku Haoss jest częścią przywódczej na rynku sieci restauracji – Grupy Cantus. Utworzona w 1992 roku, Grupa Cantus to zbiór kilku brandów gastronomicznych, które cenione są za doskonałą kuchnię i wyjątkową obsługę. Dzięki doświadczeniu wynoszącemu ponad ćwierć wieku w branży gościnności, stale wprowadzamy innowacje i wyznaczamy kulinarne trendy, dostarczając najwyższej jakości usługi, design i smaki.

 

Restauracje Grupy Cantus, w tym Steiku Haoss, Muusu i Muusu Terase, wyróżniają się unikalnym stylem i klimatem, jednak łączy je rodzinna atmosfera, miłość do gościnności oraz zespół, który dba o detale i sprawia, że serwowane dania są wyjątkowe, prezentując kuchnię z różnych zakątków świata.

Pomoc dla przedsiębiorcy

Steiku Haoss zapewnia franczyzobiorcom kompetencje, narzędzia i szkolenia, które pozwolą im z powodzeniem zarządzać i rozwijać biznes. Zespół wsparcia franczyzowego służy fachowymi poradami i opiekuje się franczyzobiorcami na każdym etapie współpracy.

 

Steiku Haoss proponuje szeroki zakres wsparcia i doradztwa w następujących kwestiach (i nie tylko):

  • analiza lokalizacyjna i budowlana,
  • współpraca z lokalnymi architektami i dostawcami przy projektowaniu restauracji,
  • standardy marki i opakowania,
  • manual standardowych procedur operacyjnych, zawierający normy, procesy, przepisy, wytyczne marketingowe,
  • rejestracja znaku handlowego,
  • zakup sprzętu,
  • zasady dotyczące żywności i bezpieczeństwa,
  • planowanie biznesowe i finansowe,
  • modelowanie i prognozowanie,
  • rekrutacja i szkolenia,
  • definiowanie i ustanawianie łańcucha dostaw,
  • tworzenie i projektowanie menu,
  • ciągłe doskonalenie systemu.

Szacowany koszt inwestycji

  • opłata franczyzowa wynosi od 25 tys. euro za pojedynczy lokal,
  • całkowita wartość inwestycji rozpoczyna się od 200 tys. euro,
  • 6% opłaty franczyzowej od miesięcznej sprzedaży netto,
  • możliwość zakupu master franczyzy na terytorium całej Polski.

Kryteria do współpracy

Poszukujemy zdeterminowanych i zmotywowanych do działania franczyzobiorców, którzy wykorzystają nasze źródła dochodów i ekspandują na nowe tereny. Aby stać się franczyzobiorcą restauracji i stekowni Steiku Haoss, trzeba przedstawić dokładną strategię i plan dla wybranego regionu lub obszaru.

 

Konieczne jest także odpowiednie miejsce. Franczyzobiorca powinien mieć dostęp do atrakcyjnego miejsca na tętniącym życiem deptaku, w centrum handlowym lub biznesowym. Optymalna powierzchnia lokalu to od 350 do 550 mkw. Idealnym miejscem dla restauracji jest narożny budynek, z otwartym układem piętra i dużymi oknami. Poza strategiczną koncepcją, istnieją pewne cechy, które franczyzobiorca musi posiadać, aby dołączyć do sieci Steiku Haoss:

 

Tło zawodowe

  • znajomość lokalnej kultury i zwyczajów,
  • doświadczenie w marketingu i rozwoju biznesu,
  • kompetencje w zakresie kontroli finansowej i kosztowej.

 

Zalety

  • zestaw nawiązanych kontaktów lokalnych,
  • dostęp do skutecznego zespołu zarządzającego.

 

Podejście

  • silna identyfikacja z koncepcją Steiku Haoss,
  • gotowość do samodzielnej pracy, a jednocześnie bycia częścią większego systemu,
  • praktyczne podejście do zdobywania wiedzy i umiejętności.

 

Charakterystyka osobowości

  • pozytywne przywództwo,
  • orientacja na pracę zespołową,
  • wizjonerskie i przedsiębiorcze myślenie w celu wykorzystania potencjału zarobkowego Steiku Haoss,
  • doskonałe umiejętności komunikacyjne do przekazywania wartości Steiku Haoss.

Szczegóły o firmie

Sia Cantus

Meistaru street 25, Rīga, Latvia, LV – 1050

+371 26 41 66 41

davis@steikuhaoss.lv

steikuhaoss.lv

Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:

Mr. Davis Cima

UDOSTĘPNIJ: