The William Wallace
O franczyzie – The William Wallace
Restauracja „The William Wallace”, nazwana tak na cześć bohatera legendarnego filmu „Braveheart – Waleczne serce”, jest owocem pomysłu dwóch przyjaciół, które po pobycie w Szkocji, postanowili w 2015 roku otworzyć swoje pierwsze bistro w centrum Słupska. Atmosfera miejsca, wyrafinowany wystrój oraz, co najważniejsze, wyśmienite jedzenie sprawiły, że „William” szybko stał się popularnym punktem spotkań.
W następnych latach, The William Wallace dynamicznie rozszerzał swoje oddziały w Słupsku, zdobywając sympatię zarówno mieszkańców, jak i turystów. Kiedy jeden z przyjaciół niestety zachorował i musiał opuścić projekt, Daniel Załupka nie poddał się i kontynuował walkę o rozwój restauracji z doświadczonym zespołem, podobnie jak William Wallace.
Korzystając z lat doświadczenia i osiąganych sukcesów, Daniel postanowił powiększyć swój lokal o dodatkowe 200 mkw., co doprowadziło do powstania franczyzowego modelu opartego na ich sukcesie. Dzisiaj, The William Wallace to dwupoziomowy, kultowy punkt gastronomiczny o łącznej powierzchni 400 mkw., który oferuje szeroki wybór whisky, pysznych burgerów, steków i potraw z grilla. To właśnie determinacja, jakość, smak i elastyczność przyczyniły się do osiągnięcia sukcesu, którym teraz chcą podzielić się z potencjalnymi franczyzobiorcami.
Pomoc dla przedsiębiorcy
Podczas współpracy, The William Wallace zapewnia obszerną wiedzę o prowadzeniu restauracji, zapewniając szkolenia zarówno na miejscu, jak i u franczyzobiorcy. Franczyzobiorca może liczyć na wsparcie w zakresie wyboru, projektowania i adaptacji lokalu, wyboru odpowiedniego sprzętu i wszystkiego, co związane jest z prowadzeniem restauracji. Bezpośredni kontakt z właścicielem i traktowanie każdej franczyzy jak swojego własnego biznesu jest gwarancją sukcesu.
Szacowany koszt inwestycji
Koszt inwestycji zależy od stanu i wielkości lokalu. Istnieje wiele możliwości otwarcia restauracji The William Wallace. Minimalny metraż to 100 mkw. w miastach z populacją powyżej 100 tys. mieszkańców, chociaż mniejsze miejscowości również mogą okazać się odpowiednim miejscem na otwarcie William Wallace. Koszt otwarcia lokalu o powierzchni 200 mkw. od zera wyniósł około 300 tys. zł, natomiast lokal po innej gastronomii obniży koszty inwestycji.
Kryteria do współpracy
Nasza propozycja jest skierowana do osób:
- Ambitnych, przedsiębiorczych i gotowych zaangażować się w prowadzenie biznesu gastronomicznego
- Gotowych do działania, rozwoju i uczestnictwa w szkoleniach
- Podzielających naszą estetykę i gotowych spełnić standardy naszej jakości
- Posiadających odpowiednie środki finansowe do zainwestowania w własną restaurację.
Szczegóły o firmie
Punkty własne: 2
The William Wallace whisky bar & restaurant
ul. Bema 9-10, 76-200 Słupsk
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Daniel Załupka