Da Grasso
O franczyzie – Da Grasso
Da Grasso, będące największym franczyzowym łańcuchem pizzerii w Polsce, działa od przeszło 20 lat, obecnie licząc 186 punktów w 135 miastach. Początki sieci sięgają 1996 roku, kiedy to w Łodzi powstała pierwsza restauracja. Dzisiaj, firma zarządza siecią lokalów rozsianych po całym kraju, niezależnie od wielkości miejscowości. Da Grasso wyznacza standardy franczyzy dzięki swojemu unikalnemu systemowi, oferującym pełne wsparcie dla partnerów biznesowych. Wsparcie to obejmuje Centralny System Zakupów, wspólne inicjatywy marketingowe, oraz pomoc Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy przez cały proces od pierwszego kontaktu z siecią.
Klucz do sukcesu Da Grasso tkwi w autorskiej recepturze na ciasto, a ikonicznymi dodatkami są sosy – pomidorowy, czosnkowy i ostry, które są bezpłatnie dodawane do każdej pizzy.
Sieć zdobyła wiele prestiżowych wyróżnień, takich jak wielokrotne Złote Laure Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna, a także Grand Prix Konsumenta.
Pomoc dla przedsiębiorcy
Da Grasso zapewnia nieustanne wsparcie dla swoich franczyzobiorców.
Dostarcza ponad dwudziestoletnie know-how, udostępnia gotowe i sprawdzone receptury oferowanych dań, a także system HACCP. Dzięki centralnemu systemowi zakupu surowców, franczyzobiorcy mogą składać zamówienia w wygodny sposób, korzystając z atrakcyjnych cen produktów. Firma dysponuje własną stroną internetową oraz systemem zamówień online. Da Grasso oferuje swoim partnerom i ich pracownikom bezpłatne pakiety szkoleniowe. Organizuje i prowadzi ogólnopolskie kampanie marketingowe, dbając również o wizerunek marki w mediach społecznościowych. Wspiera i projektuje lokalne działania marketingowe.
Szacowany koszt inwestycji
- Wpłata początkowa: 12 tys. zł netto,
- Opłata miesięczna: stała, niezależna od obrotów, pobierana od drugiego miesiąca funkcjonowania lokalu, rozpoczynająca się od 1464,10 zł netto do maksymalnie 1964,10 zł – w zależności od wybranych pakietów menu,
- Adaptacja lokalu: od 150 tys. zł (w zależności od powierzchni i stanu technicznego lokalu),
- Wielkość lokalu: optymalna 150 mkw., minimalna 100 mkw.,
- Lokalizacja: miasto powyżej 20 tys. mieszkańców.
Kryteria do współpracy
Da Grasso poszukuje osób przedsiębiorczych, energicznych, rzetelnych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, ale jest mile widziane (szczególnie w zakresie zarządzania zespołem pracowników).
Przyszły partner powinien dysponować kwotą minimum 150 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na adaptację lokalu do standardów Da Grasso. Minimalna powierzchnia lokalu to 100 mkw. Koncepcja sieci doskonale wpisuje się zarówno w atmosferę dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralne części miast.
Każda propozycja lokalowa jest przez sieć analizowana indywidualnie. Da Grasso zdaje sobie sprawę, że każde miasto ma swoją specyfikę, do której stara się dopasować.
Szczegóły o firmie
Punkty własne: 0
Punkty franczyzowe: 186
Da Grasso sp. z o.o.
Jana Pawła II 18 lok. 120, 00-116 Warszawa
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Opiekunowie Franczyzowi