Japanos
O franczyzie – Japanos
Zaledwie osiemnastolatka Kana Hashimoto, mistrzyni kulinariów, przybyła do Rumunii z silnym zamiłowaniem do japońskiej sztuki gotowania. Po dwóch dekadach doświadczenia w prowadzeniu restauracji japońskich, postanowiła stworzyć miejsce, które będzie oferować autentyczne smaki Japonii, przy zachowaniu nowoczesności, trendów i dostępnej ceny.
Jej stworzone dania zdecydowanie dostarczą klientom niezapomnianych wrażeń, będąc prawdziwym odbiciem japońskiego smaku.
Tożsamość marki Japanos: Bento Sushi Ramen to marka, która czerpie z autentycznej kultury Japonii i sztuki tworzenia sushi, adaptując je do obecnej dynamiki rynku. Z założenia miało to być niezapomniane doświadczenie gastronomiczne, z silną obecnością w internecie, biorąc pod uwagę potrzeby klientów skupiających się na zrównoważonym trybie życia.
Szukamy osoby chętnej do pełnienia roli głównego franczyzobiorcy lub reprezentanta regionalnego.
Pomoc dla przedsiębiorcy
- projekt wystroju restauracji Japanos,
- materiały wykorzystane do aranżacji wnętrza restauracji,
- elementy identyfikacji wizualnej Japanos,
- kolorystyka zastosowana zarówno w wyglądzie, jak i wyposażeniu restauracji,
- używane składniki,
- oryginalne receptury wykorzystywane w japońskich restauracjach,
- procesy produkcyjne charakterystyczne dla Japanos,
- plan wystroju kuchni japońskiej z uwzględnieniem sprzętu i specjalistycznych naczyń,
- wstępne szkolenie dla personelu, szefów kuchni i kadry zarządzającej,
- stałe szkolenia dla szefów kuchni,
- indywidualny plan utrzymania porządku zarówno w punkcie sprzedaży, jak i w centralnej kuchni Japanos,
- plan marketingowy Japanos, zarówno offline, jak i online,
- podręcznik operacyjny Japanos,
- stały rozwój i innowacyjność systemu Japanos.
Szacowany koszt inwestycji
Centralna kuchnia – 50.000 euro,
Wyposażenie punktu sprzedaży (restauracji) – 15.000 euro,
Marketing na otwarcie – 5.000 euro,
Samochód chłodniczy – 15,000 euro.
Kryteria do współpracy
Od przyszłych franczyzobiorców wymagamy:
- doświadczenia w zakresie prowadzenia własnej działalności gospodarczej lub zatrudnienia doświadczonego menedżera;
- dysponowanie niezbędnym kapitałem umożliwiającym uruchomienie centralnej kuchni i punktów sprzedaży;
- ukończenie programu szkoleniowego;
- stosowania się do wewnętrznych procedur firmy.
Szczegóły o firmie
Punkty własne: 4 punkty sprzedaży + kuchnia centralna obsługująca dostawy
Punkty franczyzowe: 10 punktów sprzedaży + 2 kuchnie centralne obsługujące dostawy
Japanos Friends SRL
Str Frederic Chopin 10-12 , sector 2, Bucharest, Rumunia
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Cristina El Majzoub