Ramen Shop by Sushi Kushi
O franczyzie – Ramen Shop by Sushi Kushi
Pochodzący od znanej w kraju sieci Sushi Kushi, z blisko dziesięcioletnim doświadczeniem w franczyzowym prowadzeniu restauracji japońskiej (obecnie ponad 30 restauracji), Ramen Shop jest odpowiedzią na nieustannie rosnącą fascynację i popularność japońskiej kuchni.
Ramen Shop opracował model biznesowy, który jest odporny na zarówno na zmiany w sytuacji epidemiologicznej, jak i na dynamikę rynku pracy. W celu uniknięcia konieczności zatrudniania doświadczonych kucharzy, wdrożyliśmy technologie produkcji (posiadamy własną kuchnię centralną) dostarczając do naszych restauracji półprodukty. Pozwala to na utrzymanie najwyższych standardów jakości i smaku, nawet przy zatrudnieniu niewykwalifikowanego personelu – szkolenie nowego pracownika trwa jedynie 2 dni robocze.
Tak skonstruowany model biznesowy sprawdza się doskonale dla osób, które nie mają doświadczenia w branży gastronomicznej, a jednocześnie nie chcą poświęcać dużo czasu na nadzór nad inwestycją. W tym modelu wszystkie składniki są łatwe do policzenia, co umożliwia kontrolę na podstawie kilku kluczowych wskaźników.
Jeżeli jesteś zainteresowany, skontaktuj się i umów się na spotkanie informacyjne.
Pomoc dla przedsiębiorcy
Pełne wsparcie od początku inwestycji do momentu otwarcia lokalu:
- całościowe know-how biznesowe – zdobyte w trakcie 10 lat prowadzenia lokali gastronomicznych na terenie całego kraju
- pomoc w wyborze lokalizacji oraz negocjacjach najmu
- realizacja projektów i technologii niezbędnych do otwarcia lokalu
- wsparcie w czasie prac remontowych
- przeprowadzenie procesu rekrutacji pracowników, z uwzględnieniem ich umiejętności i zdolności do pracy w zespole
- szereg szkoleń dla inwestora i pracowników
- strategia marketingowa i jej wdrożenie
- wsparcie prawne i podatkowe
- platforma wymiany wiedzy z innymi Franczyzobiorcami w sieci
Szacowany koszt inwestycji
110 000 zł netto + koszt dostosowania lokalu
25 000 zł netto – opłata licencyjna
Kryteria do współpracy
- brak wymogu znajomości branży gastronomicznej
- budżet inwestycyjny na poziomie 180 – 220 tysięcy złotych netto
- zdecydowanie mile widziane jest doświadczenie w prowadzeniu własnej działalności gospodarczej
Szczegóły o firmie
Punkty franczyzowe: 9
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Radosław Szwugier
Katarzyna Włodarczyk-Pięta