Cukrem i Solą
O franczyzie – Cukrem i Solą
Osobom, które rozważają założenie swojego przedsiębiorstwa lub poszerzenie istniejącej działalności, sugerujemy możliwość korzystania z franczyzy oferowanej przez markę „Cukrem i Solą”.
Od 2017 roku zajmują się działalnością gastronomiczną, co dało im możliwość stworzenia pewnego i klarownego konceptu restauracyjnego, umożliwiającego generowanie stałych dochodów.
Lokal gastronomiczny z ich sieci może stanowić główne źródło zarobku lub może być łatwo zintegrowany z inną działalnością gospodarczą. Diverse asortyment, unikatowe formuły i regularna współpraca z dostawcami to dodatkowe atuty dołączania do „Cukrem i Solą”.
Flagowym produktem są zapiekanki przygotowywane na miejscu, dostępne w klasycznej wersji z pieczarkami i cebulą lub z sosem pomidorowym i świeżymi dodatkami. Mają też w swojej ofercie takie delikatesy jak smaczne lody, grillowane kanapki, skręcone ziemniaki, belgijskie frytki, chrupiące churrosy, bubble tea i wyśmienite kawy. Zależnie od pory roku, menu jest wzbogacone o dodatkowe produkty, które przyciągają więcej klientów. W okresie jesienno-zimowym oferują na przykład gorącą czekoladę, a w gorące dni orzeźwiające koktajle.
Ich lodziarnie połączone z ciepłymi przekąskami zapewniają stabilne dochody przez cały rok.
Proponują prowadzenie „Cukrem i Solą” w dwóch różnych modelach biznesowych. Pierwszy z nich to koncepcja sprzedaży w lokalu stacjonarnym o powierzchni od 20m2, a drugi w przyczepie gastronomicznej. W obu przypadkach, sprzedaż może być prowadzona zarówno latem, jak i zimą. Food truck oferuje dodatkowe możliwości jeśli chodzi o znalezienie odpowiedniej lokalizacji – jeżeli miejsce okazuje się nieatrakcyjne, przyczepa, dzięki swojej mobilności, pozwala na zmianę obszaru sprzedaży.
W rozwój swojej sieci na terenie całego kraju wkładają pełne zaangażowanie, doświadczenie i merytoryczne umiejętności.
Zachęcają do współtworzenia z nimi tych wyjątkowych miejsc.
Zachęcają do kontaktu, aby dowiedzieć się więcej o szczegółach i omówić dodatkowe możliwości prowadzenia „Cukrem i Solą”.
Pomoc dla przedsiębiorcy
- pomoc w znalezieniu odpowiedniego miejsca;
- projekt technologiczny;
- marketing;
- wiedza na temat prowadzenia punktu i zarabiania;
- wsparcie przy otwarciu i uruchomieniu punktu;
- szkolenia dla franczyzobiorcy;
- szkolenia dla pracowników;
- stałe wsparcie;
- w pełni wyposażoną przyczepę;
- księgę przepisów.
Szacowany koszt inwestycji
Nie wymagają opłaty wstępnej, a kapitał na start może zaczynać się już od 30 tys. zł netto w przypadku leasingu.
- przyczepa gastronomiczna od 500 zł netto miesięcznie;
- stacjonarne miejsce sprzedaży od 850 zł netto miesięcznie.
Kryteria do współpracy
- przedsiębiorczy charakter;
- brak doświadczenia w gastronomii nie jest przeszkodą – udzielą niezbędnej wiedzy i wsparcia;
- wkład własny na start;
- zdolność do pracy zespołowej;
- nastawienie na profesjonalny sukces.
Szczegóły o firmie
Punkty własne: 3
Punkty franczyzowe: 10
TEL-KAM Kamil Woźniak
Księżycowa 8, 05-200 Wołomin
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Kamil Woźniak