Felix Chicken
O franczyzie – Felix Chicken
Firma specjalizuje się w przygotowywaniu kruchego, panierowanego kurczaka, którego sekretna receptura była doskonalona przez lata. Obecnie, ich kurczak zachwyca swoim wyjątkowym smakiem, mogącym rywalizować z globalnymi markami.
Firma rozpoczęła działalność w 2001 roku, a system franczyzowy wprowadzono w 2013 roku. Proponują możliwość założenia własnej restauracji pod brandem Felix Chicken, zarówno w formie baru z jedzeniem podawanym w jednorazowych opakowaniach o wysokiej jakości, jak i restauracji z obsługą kelnerską.
Pomoc dla przedsiębiorcy
- Działalność pod marką Felix Chicken.
- Zasób wiedzy Know-How.
- Pomoc w znalezieniu właściwej lokalizacji.
- Wsparcie w dekoracji wnętrza.
- Wsparcie w przygotowaniu projektów technicznych oraz odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Wspólne kampanie reklamowe.
- Szkolenia dla pracowników, udostępnianie sekretnych receptur.
- Operacyjne procedury oraz standardy obsługi klienta.
- Stała pomoc i indywidualne rozwiązywanie problemów.
Szacowany koszt inwestycji
- Minimalna suma inwestycji wynosi 65 tys zł.
- Opłata miesięczna wynosi 800zł.
- Opłata jednorazowa wynosi 3500zł (obejmująca: szkolenie personelu i właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych).
Kryteria do współpracy
Wymagania dotyczące powierzchni lokalu gastronomicznego:
- 60m2 dla strefy Food Court.
- 80m2 dla lokalu wolnostojącego.
- Aktywne zaangażowanie w proces tworzenia i utrzymaniu restauracji.
Szczegóły o firmie
Punkty własne: 1
Punkty franczyzowe: 9
Spartakus System sp. z o.o.
ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz
Osoba do kontaktu dla zainteresowanych:
Łukasz Pyszczak